Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Οι θρύλοι της ελληνορωμαϊκής Κώστας Θάνος και Δημήτρης Αβράμης...




Κώστας Θάνος
4ος Ολυμπιονίκης στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, Σίδνεϊ 2000


ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 01/01/1973
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Καρδίτσα
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Ανθυποπυραγός Π.Σ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ: Ηρακλής Περιστερίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 2000 (4ος)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ: Ένα χάλκινο (1997) μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δύο μετάλλια σε μεσογειακούς αγώνες (1997: 3ος, 2001: 2ος ), τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων (1993).

Ξεκίνησε την πάλη το 1987, σε ηλικία 14 ετών, με προπονητή τον Αριστείδη Γελαδάρη, στο Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο «Πλαστήρας Καρδίτσας». Την ίδια χρονιά ήρθε η πρώτη του επιτυχία σε αγώνες  παμπαίδων στην Καστοριά με την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Η αρχή είχε γίνει και πολύ γρήγορα ο παλαιστής δημιούργησε μια σπουδαία καριέρα. Από το 1996 έως και το 2004 ήταν αήττητος στα πανελλήνια πρωταθλήματα στην κατηγορία του.
Έχει φοιτήσει στο ΤΕΦΑΑ και λατρεύει το διάβασμα και την προσφορά στον εθελοντισμό. Ωστόσο, βασική του ανάγκη είναι η επικοινωνία με τους ανθρώπους και η τάση για απόκτηση όσον το δυνατόν μεγαλύτερης γνώσης σε διάφορα θέματα.
Το 2000 στο Σίδνεϊ έμεινε εκτός βάθρου των νικητών, αφού αγωνίστηκε στον κρισιμότερό του αγώνα με σπασμένα πλευρά.
Αθλητής ιδιαίτερα ταλαντούχος και αυθόρμητος. Μεγαλύτερη επιτυχία του, εκτός αγωνιστικών χώρων, θεωρεί τη δημιουργία του Συλλόγου Ελλήνων Πρωταθλητών Πάλης, χάρη στη δράση και τα διαβήματα του οποίου θεσμοθετήθηκε με νόμο η ίση μεταχείριση και πριμοδότηση των αθλητών των ολυμπιακών αθλημάτων καθώς και των προπονητών τους.
Έχει ένα γιο, το Γιώργο-Φοίβο.
Διατελεί πρόεδρος της Ε.Ο.Φ.Π. απο τα τέλη του καλοκαιριού του 2010.



Δημήτρης Αβράμης
5ος Ολυμπιονίκης στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη, Αθήνα 2004

ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 01/01/1975
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αγριελιά Τρικάλων
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Αξιωματικός Π.Α.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ: Πανελλήνιος Γ.Σ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 2000 (12ος), 2004 (5ος)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ: Ένα ασημένιο μετάλλιο (2004) και ένα χάλκινο (1999) σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1999), μεσογειονίκης (1997: 2ος).


Προέρχεται από μια περιοχή της Ελλάδος, τα Τρίκαλα, όπου η πάλη ανθεί και η παράδοση σε επιτυχίες αντέχει χρόνια τώρα. Φυσικό επακόλουθο να ξεκινήσει και ο ίδιος την καριέρα του σε νεαρή ηλικία, περίπου στα 12 του χρόνια. Ήταν μια αναγκαστική ίσως επιλογή, λόγω παράδοσης, αλλά φυσικά δε μετάνιωσε ποτέ του. Άλλωστε, πολύ γρήγορα, στα 18 του χρόνια γεύτηκε τη χαρά της κατάκτησης ενός ασημένιου μεταλλίου σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στη κατηγορία 74 κιλών. Ήταν η αρχή μιας θαυμάσιας καριέρας και κατά συνέπεια η δικαίωση της περιοχής του που τροφοδοτεί συνεχώς το άθλημα με νέα ταλέντα.
Αθλητής με θαυμάσιες ικανότητες, παλαιστής που ξέρει να συγκινεί στους αγώνες του το κοινό. Μεγάλη του αγάπη είναι το ποδόσφαιρο και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ασχολείται συστηματικά με τη «στρογγυλή θεά» καθώς προπονείται σε ομάδα της γενέτειρας του, τη Δήμητρα Τρικάλων.



Αβράμης - Θάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου